В Херсонській облраді розгорнуто виставку

Привернути увагу до українського живопису, огортати творчістю будь-яке середовище – завдання для митців непросте, але здійсненне.

Так, за домовленістю між головою Херсонської обласної ради Владиславом Мангером та директором Херсонського художнього музею імені О.Шовкуненка Аліною Доценко, співпраця влади та мистецтва отримала продовження – на третьому поверсі адміністративної будівлі (пл. Свободи, 1) розташувалася експозиція українського живопису.

Досвід експонування творів з колекції Херсонського обласного художнього музею імені О. Шовкуненка поза територією закладу виявився успішним. Спершу на другому поверсі будівлі Херсонської обласної ради, яку займає обласна державна адміністрація, з'явилася виставка картин зі сховищ музею.

Позитивна реакція відвідувачів та співробітників, можливість завдяки мистецтву оживити «коридори влади» надихнули митців. Наразі експозицію продовжено на третьому поверсі, де працює виконавчий апарат та депутати обласної ради.

«Погоджуюсь, що це – цікава ідея, і я вдячний працівникам музею за наполегливість та вигадливість. Робота апарату обласної ради ведеться дуже напружена та неперервна, то я впевнений, що погляд на картини українських митців стане у пригоді багатьом: творчість надихає на нові звершення.

Згідно розробленого фахівцями музею графіку, у приміщеннях будівлі обласної ради виставлятимуться роботи представників творчих спілок, художніх студій, мистецьких об'єднань Херсонщини», – прокоментував нововведення голова облради Владислав МАНГЕР.


Тож, у херсонських митців як досвідчених, так й початківців, з'явився ще один відкритий виставковий майданчик та можливість ділитись своєю творчістю. Наразі, на третьому поверсі адміністративної будівлі з 22 листопада 2019 року по 10 лютого 2020 року можна відвідати виставку творів українських художників ХІХ-ХХ століть. Серед авторів таки метри як Олексій Шовкуненко, Микола Глущенко, Тамара Хитрова та інші.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон