На Херсонщині будують новий водовод

Будівництво життєво важливого водоводу з Іванівського району до селища Нижні Сірогози розпочалося на Херсонщині.

Проект передбачає прокладання пластикової підземної магістралі завдовжки дев'ять кілометрів, введення до експлуатації двох насосних станцій, облаштування резервуару-накопичувача та станції додаткової очистки води шляхом гідролізу. Вартість робіт – близько сорока мільйонів гривень з державного бюджету. А їх виконавцем через тендер визначили одне з підприємств Каховки.

«Зараз у Нижньосірогозькому районі місцеві жителі користуються для пиття та побутових потреб водою з артезіанських свердловин. Але вона занадто мінералізована, там надлишок солей. А з нового водоводу вже з наступного року близько семи тисяч людей отримають якіснішу дніпровську воду, що надходить через Каховський магістральний канал, — зазначив начальник обласного управління водних ресурсів Ігор Андрієнко. – Якщо наступного року держава виділить нові асигнування, водовод можна буде «дотягнути» і до села Верхні Сірогози, де з водою схожа проблема».

Задля об'єктивності варто додати: будівництво водоводу до Нижньсірогозького району Херсонщини планувалося ще за часів СРСР, бо якісної питної води в таврійському степу і тоді не вистачало. Та з Каховського магістрального каналу його довели тільки до Іванівки, після чого все «заглухло» через безгрошів'я. І тільки зараз проект реанімували на радість зневіреним уже мешканцям сусіднього району.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

Новий день

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон