На Херсонщині дві ОТГ збережуть межі районів

За новим перспективним планом проведення реформи децентралізації в Херсонській області, два райони фактично збережуть свої межі, та перетворяться на величезні ОТГ.

Про це розповіла директорка Херсонського центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Сілюкова: "За таким принципом повинні були об'єднатися до 5 районів області. Наразі їх залишилось тільки 2 — це Генічеський та Верхньорогачинський райони. Це віддалені або прикордонні з Кримом райони, в яких й досі не створено жодної громади. Об'єднання ж за принципом "один район — одна громада" має право на життя, та, на мою думку, не покращує ситуацію з доступом мешканців до отримання адміністративних послуг".

Так, за словами пані Оксани, В Генічеському районі є села, відстань від яких до центру майже 90 км. Це специфіка Півдня України, адже цей регіон має здебільшого аграрну орієнтацію та знаходиться в степовій зоні. Тож об'єднання Генічеського району в одну велику ОТГ не спростить мешканцям віддалених сіл доступу до адміністративних послуг, що суперечить самим засадам реформи децентралізації.

За матеріалами "ІРС-Херсон"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон