Дитячі мрії збуваються: один день з головним поліцейським Херсонщини

На один день ряди поліції Херсонщини поповнилися новим працівником – щирим, добрим та активним першокласником із мужнім ім'ям Лев.

Заповітну мрію хлопчика стати хоча б на день поліцейським, носити справжню форму, покататися у службовому автомобілі, поліцейському катері, дресирувати службових собак та побачити стрілецький полігон, здійснив начальник Головного управління Національної поліції області Олександр Прокудін. Він був наставником маленького мрійника і особисто показав Левові роботу поліції зсередини. У хлопчика було безліч вражень, адже до цього він ніколи не був на екскурсії в ГУНП. Не стримуючи емоцій, школярик щиро радів можливості побути поліцейським.

Робочий день маленького помічника начальника ГУНП розпочався о 08:00 і одразу з приємностей. Олександр Прокудін подарував хлопчику справжній формений одяг поліцейського.

Першокласник спостерігав за тим, як відбувається доповідь чергових начальнику поліції про оперативну обстановку за добу. Начальник перевірив екіпірування чергових, знання нормативно-правових актів та поставив їм завдання по несенню служби.

Наступним кроком став музей поліції області. Там маленький Лев дізнався про історію становлення правоохоронних органів, побачив рідкісні експонати, раритетні речі, пов'язані з роботою правоохоронців у різні часи: це і форма, і документи, і зразки зброї, і численні фотографії. Лев приміряв вже сучасні бронежилет, захисний шолом та інше екіпірування поліцейських.

У Ситуаційному центрі ГУНП Лев побачив, як приймаються повідомлення від громадян та як реагують поліцейські на ці звернення. Хлопчик уважно роздивлявся електронну карту міста, спостерігав за переміщенням автопатрулів, впізнавав знайомі йому вулиці, магазини та рідну школу.

Начальник ГУНП розповів своєму маленькому помічнику, що робота в поліції неможлива без відмінної фізичної підготовки. Тож Олександр Сергійович запросив Лева у спортивну залу, де працівники удосконалюють свою підготовку. Разом вони позаймалися на тренажерах, школяр спробував боксувати грушу. Головний поліцейський області навчив Лева кільком прийомам самозахисту.

Далі на школяра чекала найбажаніша для нього частина роботи – інспектування сучасного стрілецького полігону, де і молоді, і досвідчені офіцери відпрацьовують дій на відкритій місцевості із застосуванням всіх видів стрілецької зброї.

Лев оглянув цілий комплекс споруд: пістолетний, автоматний та гранатний тири, смугу перешкод, містечко для відпрацювання прийомів по звільненню заручників, тренувальний блокпост та адміністративні будівлі. Малюк зізнався, що наче побував героєм фільму-бойовика.

Усіма локаціями школяр переміщувався на службовому автомобілі, який теж викликав у дитини справжній шквал емоцій. Хлопчик вмикав проблискові маячки та сирену, говорив у гучномовець та по рації викликав наряди поліції.

Але на цьому сюрпризи не скінчилися. Попереду на Лева чекало знайомство з охоронцями природних багатств області – водними поліцейськими. Залишивши позаду міський шум, інспектори взяли хлопчика з собою на патрулювання на службовому катері по Дніпру. Лев помилувався краєвидами рідного міста з незвичного ракурсу, побачив набережну, річковий порт, Гідропарк та суднобудівні верфі.

На власні очі побачити роботу службових собак, їх умови проживання, навчання та догляду маленький помічник начальника ГУНП зміг у кінологічному центрі. Лев дізнався, що собаки вірно служать поліцейським: знаходять зниклих людей, йдуть за слідами зловмисників, виявляють ретельно замасковані зброю та наркотики. Лев переконався в професіоналізмі чотирилапих, які на спеціальному тренувальному майданчику демонстрували свої здібності.

Хлопчик цікавився у кінологів способами дресирування собак, розпитував про характери та особливості різних порід й навіть не здогадувався, що за мить на нього чекає головний сюрприз і здійсниться ще одна заповітна мрія - очільник поліції області Олександр Прокудін подарував Левові цуценя спаніеля, якого малюк назвав Шустриком. Хлопчик подякував за такий бажаний і цінний для нього дарунок. Кінологи запевнили дитину, що допоможуть у вихованні та дресируванні собаки.

- Переконаний, що цей день відіграє певну роль у житті маленького Лева. А побачене і почуте допоможе йому зрозуміти, що основна діяльність поліції спрямована не на покарання, а на допомогу людям. Діти мають знати, що поліцейський – друг та порадник, відповідальний та відважний, який завжди прийде на допомогу, захистить та покарає винних, - зазначив начальник ГУНП Олександр Прокудін. – Сьогодні всі наші працівники доклали зусиль, щоб цей день у ролі поліцейського став для Лева незабутнім. Також маю надію, що подорож у світ професії поліцейського допоможе визначитися з вибором свого майбутнього не лише Леву, а й іншим дітям, для яких ми проводимо цікаві екскурсії та профорієнтаційні заходи.

Поліція Херсонської області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон