Пересувна майстерня на Херсонщині виявилася шахрайським кублом

Схоже, різноманітні аферисти, яких на Херсонщині хоч греблю гати, досі не відучили наших земляків беззастережно довіряти першому-ліпшому пройдисвітові.

От і в райцентрі Горностаївка якийсь етнічний ром у базарний день приїхав на місцевий ринок, та й виставив біля своїх «Жигулів» оголошення про прийом у ремонт електроніки. Цього вистачило з надлишком. Не з'ясувавши особи незнайомця, і не перевіривши його знань, власники несправних гаджетів мерщій потягнули їх «умільцю». У мешканця села Марїнське він прийняв ноутбук, у чоловіка з Горностаївки – мобільний телефон. Але й на тому не закінчилося.

За кілька днів псевдомайстер зателефонував власникам техніки, і повідомив радісну новину – усе полагодив. Він пообіцяв навіть швидко привезти її назад до Горностаївки, але з однією умовою: попередньо сплатити вартість його послуг на банківську картку. Замовники ремонту негайно переказали гроші, оскільки суми були невеликими – до тисячі гривень. Однак ні техніки, ні своїх грошей за півтора тижні так і не дочекалися, лише згодом второпавши, що їх нахабно надурили.

Отримавши заяви потерпілих, у Горностаївському відділенні Національної поліції встановили, що підозрюваний мешкає в одному з сіл Каховського району. Але треба ще встановити його причетність до шахрайства, і знайти привласнену техніку. До того ж, ноутбуком та мобільним телефоном метикуватий циган міг і не обмежитися. Вірогідно, інші обдурені ним замовники ремонту ще не звернулися до правоохоронців, оскільки дарма сподіваються, що заїжджий «майстер» усе ж виконає взяті на себе зобов'язання.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Новий день

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон