Електронних проїзних херсонці ніяк не дочекаються

Вже років із п'ять муніципальні чиновники та депутати міськради обговорюють можливість впровадження карткової системи оплати проїзду в громадському транспорті.

Створили навіть з цього приводу робочу групу при мерії, але далі «художньої словесності» справа так і не зрушила. Хоча навіть вітчизняні виробники громадського транспорту вже без зайвих нагадувань адаптують його до нової форми оплати.

Скажімо, придбані коштом міського бюджету та вже отримані КП «Херсонкомунтранссервіс» шість пасажирських автобусів «Еталон» з нової партії у двадцять автобусів (інші також мають надійти до кінця року) обладнані не тільки автоматичною системою пожежогасіння. А й кабелями та «вводами» для підключення валідаторів безконтактного розрахунку за поїздки. Та й виробники цієї апаратури готові домовлятися про її надання на умовах лізингу чи інших маркетингових схем, які не передбачають негайної виплати всієї суми – було б тільки бажання.

В міському ж управлінні дорожньої інфраструктури, транспорту і зв'язку кажуть: бажання є. І картки будуть, але після того, як до Херсона надійде велика партія нових тролейбусів, придбана за кредитні кошти ЄБРР – така, мовляв, рекомендація експертів. Угода про це вже «парафована» міськрадою, залишилися тільки технічні процедури. Відтак, за рік чи менше до питання «електронних проїзних» повернуться ще раз. Невідомо лишень, наскільки успішно воно вирішуватиметься: адже приватні перевізники так звикли безконтрольно розпоряджатися мільйонними сумами готівки, отриманими від пасажирів, що обліку поїздок аж ніяк не радітимуть. І можуть всіляко гальмувати впровадження карток.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Новий день

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон