У Генічеському районі відсвяткували День працівників сільського господарства

День працівників сільського господарства України — професійне свято працівників сільського господарства, підприємств з переробки сільськогосподарської сировини,харчової промисловості, заготівельних, водогосподарських та обслуговуючих підприємств і організацій агропромислового комплексу.

Відзначається щорічно у третю неділю листопада. День працівника сільського господарства – це свято всіх, хто розумом і руками, серцем і душею, у селі і в місті щодня долучається до важливих аграрних справ. Це свято дбайливих господарів, незалежно від форм власності та господарювання.

У четвер, 14 листопада 2019 року у Азовському сільському будинку культури відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення у районі Дня працівників сільського господарства.

Вшановували тих, хто, не покладаючи рук, працює у полі, чесною самовідданою працею творить найдорожче – хліб. Хто взяв на себе найважчу і найважливішу турботу – працювати на землі і годувати країну, примножувати її славу і добробут. Адже з маленького хлібного зернятка починається потужність і сила нашої держави.

Це свято традиційно підсумовує копітку працю аграріїв, завершує хліборобський рік, сповнений хвилюваннями і турботами про врожай. На святкування були запрошені ветерани праці, хлібороби, механізатори, фермери, працівники сільського господарства, всі, хто своєю невтомною працею забезпечують розвиток сільського господарства району.

Працівників аграрного сектору привітали зі святом очільники району: голова Генічеської районної ради Андрій Євстратов., голова Генічеської районної державної адміністрації Андрій Онищенко, Азовський сільський голова Юрій Дурненко.

Голова Генічеської районної ради Андрій Євстратов щиросердно привітав присутніх зі святом, висловив щиру вдячність хліборобам, механізаторам, спеціалістам, керівникам господарств та всім тим, хто щоденно своєю сумлінною працею забезпечує населення продуктами харчування, привітав ветеранів, для яких шматочок духмяного хліба завжди був підтвердженням святого обов'язку перед рідною землею, побажав сільським трудівникам міцного здоров'я, радості, щоб щедра осінь обдаровувала своїми плодами, приносила в кожну родину мир і спокій, достаток і велике людське щастя.

«Сьогоднішнє свято – це свято землі, свято справжньої праці, свято зі смаком хруского запашного хліба, парного молока, аромату яблук ТОВ «Дніпро» і смачних овочів наших товаровиробників. В нас є чим пишатися. Наш агропромисловий комплекс працює дуже ефективно і ми вдячні нашим сільгоспвиробникам за те, що в умовах зони ризикованого землеробства, використовуючи сучасні технології, вам вдається на наших не самих родючих ґрунтах отримувати високі врожаї.

Мені дуже приємно в черговий раз разом з нашими кращими аграріями, підійматися на сцену в Херсоні для нагородження кращих сільгосптоваровиробників області призовими місцями. У цьому році Генічеський район зайняв друге місце серед аграріїв області. Ми вам безмежно вдячні за це і низький вам уклін», — підкреслив Андрій Олександрович.

Далі голова районної ради провів церемонію нагородження найсумлінніших працівників галузі, яка додала піднесеного настрою учасникам святкового зібрання.

Упродовж заходу співочі та танцювальні колективи сільського будинку культури дарували присутнім музичні вітання та радісний настрій. У залі панувала по-справжньому святкова й доброзичлива атмосфера.

Генічеська районна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон