У Херсонському держуніверситеті відкрили нову лабораторію

Сьогодні, 14 листопада у Херсонському державному університеті на факультеті біології, географії і екології відкрилася навчальна лабораторія систематики рослин.На урочисте відкриття завітали керівництво університету, викладачі та студенти факультету.

Привітав присутніх ректор ХДУ Олександр Співаковський. Він висловив вдячність усім причетним до відкриття лабораторії: «Ми тримаємо вектор на науково-дослідницьку роботу і вже зроблено важливий крок», - наголосив Олександр Володимирович.

Зазначимо, що відкриття лабораторії систематики рослин відбулося за рахунок коштів Херсонського державного університету, держбюджетної науково-дослідної теми «Антропогенна трансформація фіторізноманіття Північного Причорномор'я: закономірності та можливості управління процесом», фінансування госпдоговірних досліджень, виконаних на замовлення ТОВ «Нібулон» та Шведсько-українського проєкту «Як був завойований Схід: на шляху до екологічної історії степу» («How the East was won: Towards an environmental history of the Eurasian steppe»). Заздалегідь на факультеті була проведена ґрунтовна реконструкція навчальної лабораторії систематики рослин.

За кошти університету було проведено капітальний ремонт приміщення, а повне оновлення меблів – за рахунок коштів, зароблених викладачами кафедри ботаніки. Крім того, в аудиторії змонтована мультимедійна система для демонстрації презентацій та відеоматеріалів – за кошти кафедри ботаніки.

В перспективі – придбання для студентів нових сучасних мікроскопів та бінокулярів, які дозволять не тільки підвищити успішність та якість знань студентів із систематики вищих рослин, мікології, ліхенології, бріології, альгології, науково-дослідного практикуму з біології, але й посилити їх мотивацію до навчання, прагнення займатися наукою.

Тож відтепер студенти зможуть ще детальніше та досконаліше вивчати структуру рослин в новій, сучасній лабораторії.

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон