Справжнім відкриттям для херсонців стало "Свято меду"

"Свято меду" у Херсоні організували кілька громадських організацій. Свою продукцію на ньому представили аж сорок пасічників з різних районів краю,але побачити й скуштувати тут відвідувачі могли не тільки мед, а й настоянки з нього, підмор, пергу та пилок - усе, що укріплює імунітет і зцілює хвороби.

Але справжньою сенсацією для гурманів тут виявився все-таки мед. Але не простий, а з пилку водяних лілій, зібраних дбайливими бджілками у дніпровських плавнях. У нього такий специфічний аромат, що його важко з чимось порівняти. Та й смак пречудовий: у цьому на дегустації міг переконатися кожен охочий.

А стосовно лікарських властивостей, то бджолярі запевняють: користі від нього так само багато, як і від інших видів натурального меду - коріандрового та акацієвого, гречаного та рапсового, лавандового й квіткового.

До речі, захід виявився справжньою знахідкою і для самих пасічників, а не тільки для споживачів солодкого продукту. Адже оптові закупівельні ціни на нього останнім часом на Херсонщині впали до 28-35 гривень за кілограм. А на святі за літрову банку меду охоче платили і по 75, і по 100 гривень. І покупців вистачало: загалом, протягом дня його учасники змогли продати понад 1,3 тонни меду!

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон