Голова Олешківської райради вшанував пам'ять видатного письменника

Сьогодні, 14 листопада у селі Кринки Олешківського району голова районної ради Павло Потоцький взяв участь в урочистостях з нагоди 130 річницівід дня народження українського письменника-гумориста Остапа Вишні (Павла Губенко).

Кажуть історики, що вперше прозаїк приїхав до села Кринки на Херсонщині у 1955 році, він спустився по стежці до причалу, окинув поглядом місцеву заводь та захоплено вигукнув: «Яка краса! Оце так благість! Дайте човен!». Відтоді у нього й повелося: «Хто у Крим, а я — в Кринки!»

Нині на території Кринок встановлено бюст українського гумориста, адже саме тут багато рибалив, працював над оповіданнями, знаходив час для зустрічей з людьми, з якими був знайомий і подружився.

Щоб краще уявити яким був Остап Вишня, організатори заходу за допомогою мультимедійних засобів представили учасникам урочистостей – учням Кринківської школи, представникам Козачелагерської сільської ради, управління культури обласної державної адміністрації та просто жителям села – картини та фото з зображенням письменника на фоні мальовничих місцевих краєвидів.

«Наші пращури творили історію нашої країни, народу саме такою, якою вона є. І наш святий обов'язок – зберегти і шанувати пам'ять про них, яка увічнена в літературних творах, музичних композиціях, живопису, архітектурних пам'ятках», – наголосив Павло Потоцький, закликаючи завжди пам'ятати про великого гумориста.

За матеріалами Олешківської районної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон