Естафета успіху шкільних бібліотек Херсона

З нагоди завершення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня»,бібліотекари закладів загальної середньої освіти міста завітали до Херсонської гімназії №6, щоб узяти участь у "естафеті успіху" а також у першій пілотній зустрічі на базі новоствореної Лабораторії перспективного досвіду - на базі гімназійної бібліотеки.

Про концептуальні, організаційні та методичні засади роботи Лабораторії перспективного досвіду з краєзнавчо-дослідницької діяльності шкільної бібліотеки мова йшла у виступі Наталії Попової, заступниці директора з наукової роботи Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, що на партнерських засадах надаватиме методичну підтримку в роботі Лабораторії.

Наталія Шальнова, завідувачка бібліотеки Херсонської гімназії № 6 і керівник новоствореної Лабораторії, презентувала колегам досвід своєї книгозбірні (тема виступу - "Рідний край: вивчаємо, знаємо, популяризуємо"). Окремим чином вона зупинилась на роботі гуртка «Юний екскурсовод», що користується величезною популярністю у гімназистів і має вже чимало яскравих історій успіху.

Панорама кращих практик проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек 2019 року продовжила програму заходу. Своїми здобутками та творчими знахідками у проведенні Місячника поділились:

- бібліотекарі ЗЗСО Дніпровського району - Процай Юлія, ЗОШ №35; Барсук Юлія, ЗОШ №36; Любименко Світлана, НВК №48;
- бібліотекарі ЗЗСО Корабельного району - Кривенко Олена, гімназія №1; Симоненко Ірина, ЗОШ №5;
- бібліотекарі ЗЗСО Суворовського району Тютюнник Ганна, ЗОШ №41; Пиж Вікторія, НВК №56; Кухаренко Ганна, завідуюча бібліотекою НВК №15.

Завершувала програму заходу екскурсія-знайомство з бібліотекою - базою Лабораторії перспективного досвіду. Бібліотекарам було презентовано сучасне комп'ютерне й мультимедійне оснащення, виставкові комплекси, оформлені в бібліотеці, обширну колекцію краєзнавчих видань, а також власний доробок - видані друком екскурсійні маршрути Херсоном і Херсонщиною.

Управління освіти Херсонської міської ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон