Представники Херсонщини відвідали урочистий прийом Генерального Консульства Республіки Польща в Одесі

11 листопада для Республіки Польща особливий день — Свято Незалежності! З цієї нагоди відбувся урочистий прийом Консула Республіки Польща Генерального Консульства в Одесі Анджея Шмiдтке.

На заході прозвучали вітальні слова та доповідь пана Анджея Шмiдтке про історію польського народу, визначні події та перемоги, які сприяли здобуттю Незалежності Польщі, прозвучали привітання від губернатора Одещини пана Максима Куцого та його заступників, поздоровлення від численних гостей. Захід традиційно розпочався гімнами Польщі та України. Піднесена атмосфера вечора спонукала до дружнього спілкування всіх присутніх.

На заході традиційно були присутні представники громадських та релігійних організацій, а також делегація з Херсону, до якої увійшли представники Херсонського обласного польського товариства «Полонія», Херсонського обласного художнього музею ім.Олексія Шовкуненка, викладачі та журналісти.

За період плідного співробітництва Херсонського обласного художнього музею ім.Олексія Шовкуненка та Генерального Консульства Республіки Польща в Одесі було проведено три виставки на базі музею: виставкові історико-художні фотопроекти «Правда і пам'ять. Катинський злочин» та «Боротьба і Муки. Польскі громадяни під час ІІ Світової війни», «Простори безмежності» сучасної польської художниці Наталії Батко-Гайди.

Директор музею, заслужений працівник культури України, кавалер ордену княгині Ольги ІІІ ступеня та «Берегиня України» Аліна Доценко від імені колективу музею привітала Консула Республіки Польща в Одесі пана Анджея Шмiдтке, і в його особі — весь польський народ, з Державним святом.

Управління культури

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон