Херсонський міськвиконком програв суд по школі №23

Нещодавно в місті Одесі, П'ятим апеляційним адміністративним судом була розглянута Справа № 540/1079/19 щодо скарги Управління з питань державного архітектурного контролю Херсонської міської ради.

І цей суд Маршак разом з Миколаєнком, Козаковим й іншими ворогами школи в Таврійському мікрорайоні програли!

Суд підтвердив, що всі претензії міськвиконкому до підприємства МЖК про начебто захват території школи, виявились справжньою БРЕХНЕЮ – цинічною та брудною!

За цілий рік «напруженої» роботи всіх управлінь та відділів, підпорядкованих Козакову та Миколаєнку, все, що змогли «юристи, землевпорядники, архітектори, будівельники» міськвиконкому «висосати з пальця», якісь порушення відстані від навчального закладу до стін житлових будинків, збудованих ТОВ «МЖК м.Херсон».

Але й в цьому питанні виявилась суцільна брехня. По-перше, розрахунки міськвиконком робив не по нормам ДБН «для міських поселень», а норми ДБН «для сільських поселень», а по-друге, виявилось, що (цитата з рішення суду) «представником Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Херсонській області під час апеляційного розгляду було зазначено про відсутність як дозволу на виконання будівельних робіт школи, так і затвердженої проектної документації будівництва школи.

Також під час апеляційного провадження відповідачами не було надано жодних доказів щодо юридичної визначеності (в контексті містобудівного законодавства) відносно конкретного місця розташування вказаної школи».

Тобто, за час всієї каденції Миколаєнка та міської ради з 2016 по 2019 рік так і не з'явилося проекту школи № 23 та Спортивного комплексу з басейном в 4-А Таврійському мікрорайоні.

Хоча ці об'єкти ще у 2018 році рішенням міської ради включені на 2019-2021 роки в програму будівництва (додатком 5 до Програми економічного та соціального розвитку Херсона на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням міської ради від 21.12.2018 № 1783) включено як об'єкт «Будівництво загальноосвітньої школи №23 та спортивного комплексу з басейном для ДЮСШ №6 в Таврійському мікрорайоні 4-А в м.Херсоні».

На проектування цієї школи та Спортивної школи з бюджету міста протягом 2016-2019 рр. витрачено біля 4 мільйонів гривень. Але проекту ніхто з мешканців міста так і не побачив!

Тому громадськість і вийшла з місцевою ініціативою «Про спонукання міського голови міста Херсона до будівництва Загальноосвітньої школи № 23, Спортивного комплексу з плавальним басейном, дошкільного навчального закладу в Таврійському мікрорайоні №4-А в м. Херсоні протягом 2019-2020 років».

Цю ініціативу депутати міської ради підтримали, на сесії прийняли відповідне рішення, в якому дали доручення міськвиконкому запланувати, передбачити та виділити на будівництво школи у 2020 році не менше 10% вартості всіх робіт.

Але Миколаєнко підписав рішення про створення «таємної» комісії, в яку увійшли Маршак, Ценкер, та інші «друзі» дітей та освітян, які, мабуть якимось чином, причетні до бюджетних коштів та земель територіальної громади, бо дуже не хочуть будувати школу в Таврійському мікрорайоні.

Ця комісія, на підставі ними самими ж придуманої брехні, тепер, «Депутаты хотят забрать у МЖК участок на Таврическом». Цікаво, що всі оці ценкери, маршаки, миколаєнки вже хочуть другий рік забрати щось у МЖК. Та ніяк не виходить. А от по місту видно, що у багатьох людей, навіть у депутатів міськради, у територіальної громади вони таки повідбирали і майно, і землю, і дороги, і зупинки, і транспорт, і дерева, і чисте повітря, і навіть надію на майбутнє в цьому місті!

Ніхто, ніщо не заважає міському голові та міськвиконкому будувати в Таврійському мікрорайоні школу, спортивну школу, дитячі садки, як це передбачено Генеральним планом міста Херсона. Та за словами Миколаєнка та його некваліфікованих спеціалістів, з 2016 року проект школи проходить якісь експертизи. 4 роки поспіль проходить-проходить, та ніяк не пройде!

А в цей час ділянки, де повинні були будуватись дитячі садки, міський голова роздає під автостоянки! 16 серпня 2018 року Миколаєнко підписав Додаткову угоду з ФОП Гончаровим О.В. на підставі п.1.3 рішення міської ради від 18.07.2018 № 1542 аж до 2021 року під автостоянку. І дивним чином на цій ділянки вже з'явились капітальні споруди. Але, як ви розумієте, не дитячий садок!

І це проблема не житлово-комунальна, і вже не соціальна. Це вже проблема політична і навіть проблема державної безпеки.

На всіх цих ненажерливих брехунів достатньо одного рішучого, небайдужого прокурора, або співробітника НАБУ, НАЗК, Національної поліції, якому набридло те, що відбувається в Херсоні! Але чи є такі сміливі люди серед правоохоронців Херсонщини?

Андрій ЯЦЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон