З Херсонщини отруту вивезуть до Франції?

З Херсонщини представники французької компанії "S.I. Grоup Сonsort Ltd "планують перевезти до Франції та утилізувати 65 тон шкідливих пестицидів, що вже 10 років зберігаються поблизу села Дніпровське Білозерського району.

Представник компанії Філіп Мюза розповів, що наразі ведуться підготовчі роботи та наступним етапом буде транспортування пестицидів до Франції: "Зараз ми робимо аналізи хімікатів, щоб встановити достеменно їх склад для подальшої утилізації. Нашим завданням на сьогодні є перевірка наявності тих чи інших мікроелементів в пестицидах, щоб зрозуміти як само їх доведеться переробляти", — заявив Ф.Мюза.

Транспортування та переробка хімікатів, за даними Прозоро, обійдеться обласному бюджету у 6 мільйонів гривень. Загалом на території області зберігається приблизно 2 тисячі тонн пестицидів та дусту — четверта частина від загальноукраїнської кількості.

Найбільше контейнерів зі шкідливими хімікатами розташовано в Генічеському та Каланчацькому районах. Через незадовільні умови їх зберігання не виключено потрапляння пестицидів у підземні води, що згодом може викликати хвороби місцевого населення.

"Гарантія на контейнери для зберігання хімікатів давалась на 100 років, але за умов належного зберігання. Так, як на Херсонщині ці умови не дотримувались, вже через 10 — 15 років ці ємності прийшли в негідність, що загрожує здоров'ю місцевого населення", – розповів екоактивіст Володимир ШЕЛУДЬКО.

«ІРС-Херсон»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон