Херсонський школяр представив на науково-технічній виставці у Києві свою розробку

Серед 131-го учасника Десятої Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів "Майбутнє України" шестеро херсонців.Один з них - учень Фізико-технічного ліцею Олег Білоусов.

Одинадцятикласник на виставку привіз свій винахід, який він називає інкубатором для рослин. Над ним працював майже рік.

"Наприклад, він хоче посадити в сектор №11 базилік. Програма йому говорить, що базилік росте 25 днів, а ти його хочеш отримати чи на 25-й день, чи на 27-й. Він, тобто, може сам спроектувати, які рослини в кожному секторі й коли він хоче його отримати. І, тобто, у нього буде певний графік, яку рослину він отримає і в який день", - розповідає Олег Білоусов.

Щоб рослини ліпше зростали, Олег підібрав для них спеціальне світло: "Саме цей колір рослини ефективно поглинають та прискорюють фотосинтез. Якщо вони прискорюють фотосинтез, то вони швидше виростуть. Якщо вони швидше виростуть, то ми швидше отримаємо продукт і, звідси, користувач буде щасливіший".

Станіслав Довгий, один із організаторів виставки, каже, що для перемоги учасник виставки має не лише створити винахід, але й вміло його прорекламувати потенційним інвесторам. На переможця чекає 100 тисяч гривень, а також контракт з інвестором: "У нас є компанія-спонсор, які нададуть переможцю можливіть продовжувати свої роботи, свою практику за допомогою фінансування цих робіт протягом наступного року".

Організатори виставки кажуть, що для учасників участь у ній більш важлива, ніж перемога, адже більшість інвесторів підписують контракти ще до оголошення переможця. Його ж оберуть сьогодні 7-го листопада.

UA: Херсон

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон