В новокаховському ЦПМСД проведуть аудит використання бюджетних коштів

8 грудня має розпочатись аудиторська перевірка в комунальному некомерційному підприємстві «Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Нова Каховка».Про це «Новому дню» повідомив заступник міського голови Олег Тарабака.

За його словами, 1 листопада в ЦПМСД відбулись збори, на яких був прийнятий оновлений колективний договір: старий вже не відповідав нормам чинного законодавства. Також на цих зборах було вирішено провести аудит підприємства.

Нагадаємо, що однією з підстав для внесення змін до колективного договору були величезні розбіжності в оплаті праці співробітників ЦПМСД за попереднього його керівництва.

За словами лікарів, деякі їхні колеги до вересня 2019 року отримували по 27-29 тис. грн. шомісяця, тоді як інші – вдвічі або навіть втричі менше. Левову долю в цих виплатах складали премії.

За старим колдоговором керівник ЦПМСД мав право виплачувати працівникам щомісячні премії у розмірі від 1 до 3 окладів. Причому, ніяких критеріїв, які б визначали порядок і розмір премій не існувало. Водночас, за словами чиновників, отримання щедрих зарплат лікарями так і не призвело до покращення медичного обслуговування жителів Нової Каховки.

Олег БАТУРІН
Новий день

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон