Хто відповість за знищені на Херсонщині дерева?

Херсонські журналісти зафіксували знищення десятків живих дерев вздовж траси М-14 на в'їзді перед селом Великі Копані Херсонської області. Але хто буде відповідати за це варварство – встановити так і не вдалося...

Так Голова Великокопанівської об'єднаної територіальної громади Валентина Костенко каже, що таким чином екс-народний депутат Федір Негой розчищає земельну ділянку під будівництво нового оптового ринку сільгосппродукції: «Ми не підтримуємо вирубку дерев, але цим деревам вже за 50 років. Під час негоди вони почали навіть падати, тому рано чи пізно їх треба було спилювати».

Сам Федір Негой, ім'я якого пов'язують з оптовим ринком у селі Великі Копані, під час телефонної розмови був стриманий і відмовився розголошувати, що саме планує будувати. Запевнив тільки, аналогів майбутньому об'єкту в Україні ще немає: «Поки що нічого коментувати не буду. З документами у мене все гаразд. Рівень Кабінету Міністрів України Вас задовольнить?

Я вже не в тому віці, щоб зізнаватися комусь у коханні і перед кимось виправдовуватися. Ходять чутки, що я будую сміттєпереробний завод. Але я не буду витрачати час і коментувати це. Це не ігнорування. Просто за 30 років у бізнесі я втомився кожному розповідати про свої плани».

У Департаменті екології та природніх ресурсів облдержадміністрації коментувати варварські дії Федора Негоя відмовилися. Як пояснив колишній керівник Департаменту Юрій Попутько: «Нещодавно вийшло розпорядження губернатора Юрія Гусєва ліквідувати нашу структуру, тому за будь-якою інформацією щодо екології в регіоні звертайтеся безпосередньо до нього».

Катерина ЧОБІТЬКО
Перший Регіональний

Нагадаємо, що за самовільну вирубку дерев передбачене покарання відповідно до ст. 65, 65-1, Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно з якою стягується штраф в розмірі від 85 до 170 гривень.

Крім того, правопорушник відшкодовує нанесені ним збитки державі. Розмір збитків залежить від розміру пенька після спилу дерева. Щорічно розмір цих збитків змінюється на індекс інфляції.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон