Нардеп від Херсонщини бореться за збереження Новокаховського рибозаводу

Народний депутат України по 184-му виборчому округу Ігор Колихаєв активно включився у боротьбу за збереження Новокаховського рибозаводу.

Зокрема, він звернувся з офіційними листами до прем'єр-міністра України, Генерального прокурора, міністра МВС, директорів ДБР и НАБУ: «Я вивчив ситуацію і прийшов до висновку, що рішення про ліквідацію приймалось не на підставі економічних розрахунків, або в рамках довгострокового плану розвитку, а можливо, навіть, в чиїхось особистих інтересах.

Адже на сьогодні не існує жодного аналітичного документу, який би доводив економічну доцільність закриття юридичної установи «Новокаховський рибоводний завод частикових риб, – повідомив Ігор Колихаєв.

- Підприємство досить ефективно веде свою господарсько-фінансову діяльність. Завод не має кредиторської заборгованості, податки сплачуються вчасно, заробітну плату люди отримують день в день. Що стосується виконання державного замовлення по вирощуванню малька риби, то тут теж всі зобов'язання виконуються».

Також Ігор Вікторович мав розмови з міністром і директором рибного агентства, – розповів прес-секретар депутата Вадим Мусійко. - Вони сказали, що поки не вбачають порушень у наказі про ліквідацію заводу. На цьому тижні має вирішитися доля підприємства. Абе цей наказ призупинять, або продовжать процедуру ліквідації.

Крім вищевказаних інстанцій, І. Колихаєв направив лист до голови Комітету Верховної ради з питань екологічної політики та природокористування. У ньому він просить вивчити питання щодо обґрунтованості рішення про припинення державної установи «Новокаховський рибоводний завод частикових риб».

А для більш ретельного вивчення порушеного питання нардеп запропонував створити при Комітеті робочу групу з числа його членів, членів Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики, представників Міністерства енергетики та захисту довкілля України, Державного агентства рибного господарства України та інших міністерств і відомств, до повноважень яких належить ця проблема.

«Можливо треба передбачити переведення подібних підприємств на госпрозрахунок и вирощувати рибу, яка користується попитом за кордоном. Ми можемо запропонувати ринку щуку, судака, коропа, товстолоба, білого амура. Ми повинні розвивати рибну галузь, а не вбивати її», – підсумовує Ігор Колихаєв.

Тим часом на останній сесії Новокаховська міська рада ухвалила рішення подати в суд на Державне агентство рибного господарства України з вимогою скасувати наказ про ліквідацію Новокаховського рибоводного заводу частикових риб.

За матеріалами Нова Каховка.City

Нагадаємо, Новокаховський рибоводний завод частиковий риб, що розташований в Обривках на території Новокаховської міської ради, готують до ліквідації. 9 жовтня відповідний наказ №451 видало Державне агентство рибного господарства України. Його підписав голова агентства Ярослав Бєлов.

Підприємство планують приєднати до Херсонського виробничо-експериментального заводу по розведенню частикових риб, який знаходиться в Голій Пристані. При цьому штат працівників скоротять.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон