Нових підручників херсонські школярі до канікул чекали

Влада в Україні змінилася, та незалежно від цього, чиновники, як і раніше, поганенько виконують зобов'язання перед суспільством.

Так, Міністерство освіти і науки України у поточному навчальному році зобов'язалося до 15 вересня завершити централізоване постачання нових підручників у школи.

Для навчальних закладів Херсона, зокрема, відомство мало надати 29204 підручники учням других класів, 8452 – шестикласникам, і 35992 – одинадцятикласникам.

Та станом на 15 вересня повністю забезпечити потрібною літературою Міносвіти спромоглося тільки другокласників обласного центру. Шестикласники ж отримали тільки трохи більше половини підручників, одинадцятикласники – 87 відсотків від запланованого, - каже завідуюча методичним кабінетом при міському управлінні освіти Вікторія Ільїна.

Недоотримане очікували ще три тижні. А останні підручники розійшлися по школах тільки 21 жовтня, вже за кілька днів до закінчення першої чверті та початку осінніх канікул. При цьому педагоги вважають більш ніж місячну затримку більш-менш терпимою. Адже у минулі роки навчальну літературу, бувало, доводилося чекати й до грудня!

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Новий день

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон