Два навчальні заклади Херсонщини долучилися до пілотної програми емоційного розвитку

Не встиг розпочатися черговий навчальний рік, як школи та ліцеї Херсонщини вже прийнялися до впровадження нових проектів.

Так, на території України було запущено проект, у рамках якого навчальні заклади прокачаються на повну. Днями було оголошено ТОП-25 шкіл, які пройшли конкурсний відбір та потрапили до першої хвилі впровадження. Серед щасливчиків опинилися й два наші навчальні заклади: Херсонський академічний ліцей ім. Мішукова та Чулаківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів.

Більш детально про проект та відбір розповіла вчителька історії та правознавства Херсонського академічного ліцею ім. Мішукова Світлана Стельмах.

«Ми дуже задоволені, що потрапили до першої хвилі впровадження. Адже це програма соціально-емоційного розвитку інтелекту дитини, яка є важливою для кожного учня. Це робота у першу чергу з собою: як надати допомогу, підвищити стресостійкість, тобто основний напрямок – психологія. Друга ланка - це налагодження комунікації, а саме: запобігання булінгу, протиконфліктні бесіди. Третя - створення середовища навколо себе: партнерство, проекти, соціальна робота, участь у громадському житті»,- зазначила Світлана.

За якою системою працюватиме програма?

Спершу навчання пройдуть вчителі. Тобто, по одному вчителю з обраного закладу (ред.- всього 25) поїдуть до Харкова, аби опанувати програму та отримати нові знання. Після приїзду у школах проводитимуться лекції та тренінги для вчителів, батьків. І тільки після повної прокачки педагогічного колективу нові методики будуть пропрацьовуватися на уроках з учнями.

Усі матеріали, які представники навчальних закладів отримають на тренінгу, будуть доставлені до ліцею. Також до шкіл очікується приїзд тренерів, які також проводитимуть цікаві, пізнавальні заходи.

Під час навчання учнів ознайомлять з формулою 4К: комунікація, безконфліктність, креативність і критичне мислення. Насправді, цей проект відкриває великі можливості не тільки перед викладачами, а й учнями.

Даний проект буде впроваджено майже під час кожного уроку, аби учні стали справжньою командою та навчилися злагоджено працювати. Відомо, що програма розрахована на п'ять років. Саме протягом цього терміну 25 навчальних закладів України зможуть отримати гарну базу.

Дарья МЕЛЬНИК
Гривна

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон