Ювілей факультету фізичного виховання та спорту ХДУ

Майже ровесник незалежної України! За останні роки в університеті дуже багато зроблено для популяризації спорту серед молоді та розвитку факультету- це і тренажерний зал, і спортмайданчик, спортивна зала, сучасний басейн!

«Своїм прикладом студенти факультету залучають дітлахів та городян до здорового способу життя, адже здорова молодь - здорова нація! Серед студентів та випускників нашого факультету безліч постійних учасників міських спортивних заходів, чимало чемпіонів та призерів України, Європи, світу та Олімпійських і Дефлімпійських ігор.

Пишаємося вами! Успішні випускники - успішний університет! Щиро вітаю всіх співробітників, студентів та випускників факультету! Бажаю ще більше спортивних досягнень, творчої наснаги, міцного здоров'я та нових звершень!», - побажав ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Гордістю факультету є випускники та студенти, які неодноразово ставали переможцями та призерами державних і міжнародних змагань з багатьох видів спорту.

За 25 років на факультеті фізичного виховання та спорту навчалися та продовжують навчання близько 60 Заслужених майстрів спорту України з різних видів спорту, переможці та призери Олімпійських, параолімпійських та дефлімпійських ігор. Серед них:

Олександр Береш – ЗМСУ зі спортивної гімнастики, срібний та бронзовий призер Сіднейської олімпіади (2000 р), чемпіон світу, багаторазовий чемпіон Європи.

Юрій Нікітін - ЗМСУ зі стрибків на батуті, олімпійський чемпіон Афінської олімпіади (2004 р), триразовий чемпіон Європи, переможець етапів Кубка світу, срібний призер чемпіонату світу.

Анастасія Бородіна – МСМК з гандболу, бронзова призерка Афінської олімпіади (2004 р).

Вікторія Кравченко – ЗМСУ з легкої атлетики, срібний призер ХІІІ Паралімпійських ігор (Пекін, 2008) та ХІV літніх Паралімпійських ігор (Лондон,2012), багаторазовий переможець та призер Кубків світу та чемпіонатів Європи.

Володимир Турков – ЗМСУ з легкої атлетики, переможець ХХІ Дефлімпійських ігор (Китай, 2009), срібний призер ХХІІ Дефлімпійських ігор (Болгарія, 2013), переможець та призер чемпіонатів світу та Європи.

Наталія Урсуленко – ЗМСУ з легкої атлетики, учасниця ХХ та ХХІ Дефлімпійських ігор (Австралія, 2005), бронзовий призер ХХІ Дефлімпійських ігор (Китай, 2009) та ХХІІ Дефлімпійських ігор (Болгарія, 2013), переможець та призер чемпіонатів світу та Європи.

За період існування факультету понад 100 студентів неодноразово ставали переможцями чемпіонатів світу та Європи та отримували звання майстрів спорту міжнародного класу: Владислав Микитась (тайський бокс), Андрій Кучеренко (бойове самбо), Наталія Ковальова (академічне веслування), Ганна Скарупа (боротьба сумо), Андрій Михайлов (академічне веслування), Артем Верастюк (академічне веслування) та багато інших. Норматив майстра спорту України за 25 років виконали близько 500 студентів.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон