Херсонському інваліду навіть вдома спокою немає

Херсонець Олексій Звєрік частіше поглядає на небо, а не на грішну землю. Ще б пак: адже він очолює міську дитячу Асоціацію повітряних зміїв та як фанат змієнавтики відомий в усьому світі – від Сингапуру до України.

Та саме на землі його очікувала прикра новина. Якось Олексій Павлович прийшов до своєї квартири на вулиці Садовій, і побачив там неприємну картину: хтось пробив кілька отворів у стіні, і зламав повітряного змія, що на ній висів. А на додачу всю квартиру засипало цементним пилом. Олексій Звєрік запідозрив, що то «крутий» сусід бешкетував, бо той якраз робив ремонт у суміжній квартирі.

Оскільки перемовини не допомогли, а з'ясовувати стосунки за допомогою фізичної сили Олексій Павлович не може, бо є інвалідом другої групи, то звернувся по захист до поліції. Але там справа здалася дрібнуватою, та ще й сусід відмовився визнавати свою провину. Тож правоохоронці порадили голові Асоціації повітряних зміїв шукати справедливості в суді — самому. Але судова тяганина триває довго. Весь цей час жити у розгромленому помешканні не будеш, а на ремонт грошей немає. От і виходить, що заступитися за фізично й матеріально неспроможну людину у нас насправді нікому.

Тільки й залишається, що написати на повітряному змії скаргу, та й відправити його на волю вітру: може донесе до когось, хто поставиться до біди маленької людини більш чуйно.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Новий день

Фото з особистого архіву Олексія Звєріка.

На знімках: Олексій Звєрік; члени Асоціації повітряних зміїв під час акції «Одне небо – один світ»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон