Втікачі з дитячого притулку пиячили серед ночі у центрі Херсона

У Херсоні – скандал: цілий гурт дітлахів утік з Центру соціально-психологічної реабілітації (притулку) у приміському селі Степанівці.

Але цим не обмежилося: близько першої години ночі запізнілий перехожий побачив цей самий гурт на вулиці Молодіжній, де втікачі віком від 11 до 16 років пиячили просто під вікнами житлових будинків. Свідок бачив у Інтернеті поліцейське оголошення про розшук дітей, впізнав їх за прикметами, і дав знати правоохоронцям. Вони прибули на місце, та застали там тільки хлопця й дівчину – вони так захмеліли, що вже були не здатні пересуватися. Їх доправили до обласної дитячої лікарні для протверезіння, а інших утікачів відшукали наступного дня.

Начальник відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції Херсонщини Ярослав Шанько розповів, що з нагоди дня народження однієї з дівчат, котра перебувала у притулку, родичі переказали їй на картку гроші. Вона негайно захотіла «обмити» цю подію, і запросила з собою на вихід усіх друзів – персонал закладу перешкодити їм не зміг, чи не захотів.

У поліції кажуть: це вже далеко не перша втеча з Центру соціально-психологічної реабілітації. Тут надають допомогу дітям та підліткам з асоціальних родин, котрі довго перебували під впливом вулиці, і за першої-ліпшої нагоди намагаються повернутися до «оманливої» свободи.

З приводу порушень режиму поліція обіцяє направити листа до керівництва Херсонської ОДА та обласної Служби у справах дітей. Але навряд чи когось із працівників притулку притягнуть до відповідальності: адже це не закритий заклад, і обмежити свободу пересування дітей вони не мають юридичних підстав. А часто й фізичної можливості.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Новий день

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон