Павло Потоцький: Тільки разом ми спроможні вирішувати проблемні питання та покращити життя мешканців Олешківського району

Сьогодні, 24 вересня в Олешківській районній раді відбулося засідання "Дня голови місцевої громади".Голова районної ради Павло Потоцький запросив до себе голів міської, селищних та сільських рад, щоб обговорити спільні дії для вирішення нагальних питань.

Два роки тому Верховна рада України проголосувала за Закон «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» і таким чином дала «зелене світло» реформі медицини.

Про проблемні питання проведення медичної реформи в Олешківському районі доповідали сьогодні Сердюкова С.О., директор НКП «Олешківський ЦПМСД», Попенко О.І., директор КЗ «Олешківська ЦРЛ», Леба С.В., головний лікар КЗ «Олешківська районна стоматологічна поліклініка».

Голови сільських рад і представники Виноградівської та Великокопанівської об'єднаних територіальних громад задавали багато питань з приводу реформування медичної галузі. Їх занепокоєння розділяє і керівництво районної ради оскільки залишається невирішеними ще багато питань. Добре, що початок другого етапу реформи відтермінований до квітня 2020 року і є час для вирішення певних проблем.

Також присутні обговорили питання готовності житлово-комунального господарства району до роботи в осінньо-зимовий період. З цього питання виступили заступник голови районної ради Костянтин Буганов, заступник директор КУ «Центр по обслуговуванню установ та закладів освіти району» Іван Сухацький, а також керівники закладів охорони здоров'я – Сердюкова С.О. та Попенко О.І.

Козир О.В., страховий експерт з охорони праці Олешківського відділення УВДФСУ в Херсонській області, виступив перед присутніми з питання стану виробничого травматизму в Олешківському районі та його запобіганню.

Керуючий справами виконавчого апарату районної ради Снігур Л.О. довела до відома очільників місцевих громад, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» проводить конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування». Метою конкурсу є відбір, визначення та поширення кращих практик органів місцевого самоврядування з соціально-економічного розвитку регіонів та громад.

Директор КУ «Олешківський районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Олешківської районної ради Косенко С.П. доповіла про стан фінансування об'єднаними територіальними громадами послуг, які надаються комунальною установою районної ради.

Підводячи підсумки наради голова районної ради Павло Потоцький зазначив, що для вирішення гострих соціальних проблем необхідно і надалі об'єднувати зусилля усіх місцевих рад району і об'єднаних територіальних громад.

"Тільки разом, як і раніше, ми спроможні вирішувати проблемні питання та покращити життя мешканців нашого району, - підкреслив Павло Потоцький.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон