Херсонський театр запрошує на кастинги

Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. Миколи Куліша – один з небагатьох театрів України, двері якого завжди відкриті до творчої молоді.

У театрі повсякчас народжуються нові проекти та ідеї, деякі з них живуть вже багато років і приносять свої плоди.

Приміром, театр-студія «Пролісок» існує вже понад 10 років: вона не тільки збирає найталановитіших дітей Херсону, а й багатьом з них дає путівку в життя. Оскільки її випускники потрапляють до найкращих театральних вузів, як України, так і сусідніх країн.

Досвідчені викладачі студії: заслужений діяч мистецтв Олег Натяжний та актор Вадим Гнідаш – вчать студійців акторській майстерності, сценмові, сценруху, а також розкривають їх таланти. Діти мають можливість виступати на сцені академічного театру, адже кожного року студія випускає одну-дві вистави.

Часто буває, що випускники студії «Пролісок», здобувши професійну освіту, приходять працювати в рідний театр. Серед таких: Костянтин Рогань, Єлизавета Неглядюк, Ірина Рура, Анастасія Гергель.

Також в театрі функціонує театральна студія 18+, у якій зібралась творча молодь Херсону. Її півтора роки тому започаткувала херсонська драматургиня Наталя Блок. Студійці написали п'єсу «Goodgame», а Катерина Слажнєва втілила її на сцені під дахом.Наразі у студії режисерка працює над кількома проектами паралельно.

Еліза СОЛОДКА

Тож, за кілька днів бажаючі долучитись до студії «Пролісок» можуть відвідати кастинг, який відбудеться 23-го вересня о 14.00.

Але на цьому цікавинки не завершуються. Тому що саме зараз ведеться активний пошук молодих танцівників для нового проекту, тільки вже віком від 18-ти до 30-ти років. Він відбудеться 24-го вересня о 19.00.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон