Каховська лікарня за півроку використала річний запас рентген-плівки

На підприємстві триває службове розслідування.

Сплатити благодійний внесок за рентгенологічне дослідження в серпні почали пропонувати пацієнтам у Каховській центральній районній лікарні. Проте, як запевнює її директорка Олена Мазур, це стосується виключно пацієнтів з інших районів і лише на добровільній основі.

— На початку серпня я стикнулася з тим, що в лікарні використали всі запаси придбаної за бюджетні кошти на цілий рік R-плівки. У терміновому порядку довелося оголошувати новий тендер, щоб не залишити наших пацієнтів без рентгенологічних досліджень. Вони, як і лабораторні аналізи крові та сечі робляться безоплатно. Коли ж ми проаналізували, що сталося, то виявилося: в необмеженій кількості рентген-плівка йшла на обслуговування пацієнтів з Нової Каховки та інших районів області. Оскільки ми не можемо забезпечити потреби всіх жителів Херсонщини в рентген-плівці, то почали пропонувати їм добровільно сплатити благодійний внесок до каси лікарні за дослідження. Водночас ніхто цих грошей з них не вимагає і від прийому пацієнтів з інших районів ми не відмовляємось, — прокоментувала Олена Мазур.

Зараз, за її словами, в лікарні триває службове розслідування щодо нераціонального використання медикаментів та R-плівки.

Нагадаємо, що кілька років тому у Каховці виник скандал через вимогу ЦРЛ до всіх пацієнтів сплачувати "благодійні внески" за рентген-плівку, придбану за бюджетні кошти. Колишній головний лікар ЦРЛ навіть "призначив" винною у цій оборудці завідувачку рентгенологічної служби лікарні Валентину Кравчату. Проте згодом суд визнав протиправним і скасував "наказ про притягнення її до дисциплінарної відповідальності за порушення трудової дисципліни".

Олег БАТУРІН
Новий день

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон