Поливний сезон продовжать на Херсонщині

Через посушливу осінь поливний сезон на Херсонщині буде довшим, ніж зазвичай. Оскільки фермерські господарства та сільськогосподарські підприємства надають заявки на постачання дніпровської водиі зараз, ложе Північно-Кримського каналу планують осушувати не на початку жовтня, а тільки наприкінці цього місяця, каже начальник обласного управління водних ресурсів Ігор Андрієнко.

Загалом, попри 30-відсоткове підвищення плати за транспортування води на поля, аграрії краю від зрошення аж ніяк не відмовилися.

В облводресурсах кажуть: станом на середину вересня, вони вже отримали понад вісімсот мільйонів кубометрів тепер уже справді дорогоцінної вологи, без якої гарних врожаїв не виростиш. Однак зрослі витрати на виробництво продукції позначилися на її ціні.

Споживачі, зокрема, нарікають на дорожнечу городини, яку найчастіше вирощують саме з поливом. А що тут нарікати: економіка диктує свої закони, і вони невблаганні.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Новий день

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон