У Херсоні вшанували Лікаря з великої літери

Звання Почесного громадянина Херсона міська рада присвоїла головному лікарю обласного кардіодиспансеру Олегу Мазуряку. Свідоцтво про це та знак Олегу Петровичу вручали в урочистій обстановці, за великої кількості публіки.

Відзнаками Олега Мазуряка не обділяли ніколи. Він нагороджений знаком «За заслуги перед Херсонщиною», а до того є кавалером всіх трьох ступенів державного ордену «За заслуги» та заслуженим лікарем України. Але щиро зізнається, що звання Почесного громадянина Херсона для нього є дуже дорогим.

— Визнання громади дуже дороге й близьке моєму серцю. Як-не як, цій громаді я служу 48 років мого життя. З них 14 років віддав лікарні імені Карабелеша, ще 32 – кардіодиспансеру. Вдячний долі і щасливий з того, що мав гарних вчителів і змогу працювати на своїй землі і для своїх співвітчизників. Дякую херсонцям та колегам-медикам за підтримку й порозуміння, — розчулений Олег Мазуряк.

Не тільки очільнику медичного закладу, а й усім його працівникам є за що дякувати херсонцям. Адже тільки цьогоріч до поліклініки кардіодиспансеру по фахову допомогу та консультації зверталися понад 22 тисячі мешканців обласного центру – чи не кожен третій пацієнт. І всі вони бажану допомогу отримали. За кожного з них в Олега Мазуряка болить серце, і він на скаржиться на велике навантаження, а навпаки, стурбований: звернень мало!

«Гроші в нас, як відомо, ходять за пацієнтом, але сімейні лікарі їх «притримують», аби вистачало на свої зарплати та інші витрати. Тож хворих до стаціонарів часом стали направляти запізно, — продовжує головний лікар Херсонського кардіодиспансеру.

Торік за цей же час, приміром, наша поліклініка прийняла на півтори тисячі херсонців більше. «Відлунням» такої загрозливої ситуації стало те, що до стаціонару за той же проміжок часу прийняли на шість-сім відсотків більше пацієнтів із ускладненнями серцево-судинних захворювань, гіпертонічною хворобою, порушенням серцевого ритму.

Почала зростати і смертність. Скажімо, нещодавно з приміського району привезли 55-річну жінку. Вона скаржилася на підвищення тиску, але сільські лікарі невиправдано відтягували її направлення до диспансеру. Внаслідок таких зволікань тиск у бідолахи підскочив за двісті, посиніли губи, почався отік легень та ноги стали, як колоди. Фактично, вона вже була в агонії – у реанімації заледве встигли в останню мить витягти людину з того світу».

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Новий день

Фото автора

На знімках: Олег Мазуряк та його свідоцтво Почесного громадянина.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон