У Херсоні відбудеться акція «Одне небо — один світ»

Ця акція стала результатом презентації повітряного змія на знак миру і дружби, виготовленого Джейн Паркер Амброус з міста Денвер (США),власницею невеликого виробництва повітряних зміїв, як подарунок радянському народові.

Її геніальний задум полягав в тому, щоб запускати повітряні змії щороку в один і той же день, наприклад, у другу неділю жовтня у всьому світі.

У 1985 році Джейн Паркер Амброус зробила особливого повітряного змія, щоб відзначити історичну зустріч президентів на вищому рівні — Рейгана (США) і Горбачова (СРСР). Тоді, під час поїздки в рамках «народної дипломатії» в СРСР, Джейн подарувала повітряного змія Комітету радянських жінок, президентом якого була Валентина Терешкова — перша жінка, котра побувала в космосі.

Разом зі змієм було вручено лист дружби, підписаний близько 300 змїєнавтами зі США, Канади, Японії та Великобританії. Під час цієї зустрічі й виникла ідея проведення у всьому світі щорічних заходів змїєнавтів «Одне небо — один світ». Акція ця не комерційна, підтримується за рахунок пожерт і у вигляді послуг від ділових та урядових організацій, фондів, приватних осіб і рекламних продажів.

Україна і зокрема Херсон щорічно беруть участь в цій акції. Так, у 1993 році міська дитяча громадська організація «Асоціація повітряних зміїв» була нагороджена сертифікатом цієї організації.

Звертаюся до Джейн Паркер Амброус як основоположника Всесвітнього руху «Одне небо — один світ» з проханням закликати всіх змієнавтів світу запустити повітряні змії 13 жовтня на честь довгоочікуваного Миру в Україні, а не тимчасового перемир'я. Ми в 2014-му зверталися до колишнього Президента України Петра Порошенка про непоновлення військових дій, але...

Новий Президент України Володимир Зеленський у передвиборній програмі заявив «Не ми почали війну, але закінчувати її нам». На інавгурації він поклявся на Євангелії і Конституції України, що обов'язково припинить війну. Найближчим часом заплановано його зустріч з президентом США Дональдом Трампом. У нас з Вами ОДНЕ НЕБО і повинен бути ОДИН СВІТ не тільки в УКРАЇНІ, але й на всій ПЛАНЕТІ.

Тож запрошуємо 13 жовтня об 11.00 в парк Пам'яті Таврійського мікрорайону (за супермаркетом «Таврія-В») жителів Херсона, гостей, а також всіх бажаючих на нашу акцію і взяти в ній участь з власноруч виготовленими повітряними зміями — на підтримку миру в Україні та Всесвітнього руху «Одне небо — один світ».

Олексій ЗВІРИК
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон