Херсонський театр - обличчя культурної дипломатії

Директор-художній керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша Олександр Книгастав членом журі муніципального міжнародного театрального фестивалю в Малтепе «Tiyatro Sanati».


«Стамбул зустрів гарною погодою та теплими обіймами друзів. Приємно було побачити грузинського режисера та директора театру – Васо Чігогідзе, який цього року вперше побував в Херсоні на фестивалі «Мельпомену Таврії». Тепер ми разом на фестивалі в Туреччині. Культурна дипломатія – об'єднує! Чекаємо відкриття фестивалю, яке відбудеться вже завтра та переймаємо досвід колег», - зазначив народний артист України Олександр Книга.

Цікаво, що директор Херсонського театру вже впродовж багатьох років презентує українську культуру за кордоном. А фестиваль «Мельпомена Таврії», на який приїздить близько 12-ти країн з усього світу – яскравий приклад культурної асиміляції. Тому, очікуємо, що після участі директора театру в фестивалі «Tiyatro Sanati» на «Мельпомену...» завітають нові театри та буде презентовано нові проекти.

Еліза СОЛОДКА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон