Владислав Мангер: Земля – це те, на чому тримається економіка Херсонщини

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер взяв участь у засідання позафракційної аграрної групи «Аграрії Херсонщини» під головуванням депутата Херсонської обласної ради Сергія Рибалка.

На зустрічі обговорювали питання ринку землі. Крім депутатів-аграріїв на заході буди присутні сільгоспвиробники, фермери.

У своєму виступі Владислав Мангер наголосив на тому, що обласна рада повинна мати конструктивну позицію щодо формування ринку землі та стати на захист інтересів всіх жителів Херсонщини.

– Для Херсонщини ринок землі – одне з найбільш болючих питань. Для нас це питання стратегічне, бо зараз саме на агросекторі тримається економіка області. За останні 28 років нашої незалежності на теренах Херсонщини сформувався досить потужний клас – це фермери, сільгоспвиробники. Це ті люди, які дають робочі місця, створюють інфраструктуру, вкладають кошти в розвиток села. Цілком зрозуміло, що перспектива відкриття ринку землі, брак інформації, як це буде відбуватись, викликають серйозне занепокоєння.

Саме тому важливе спілкування, але не тільки у нашому колі. Є необхідність донесення позиції херсонських аграріїв до Кабінету Міністрів, Верховної Ради. В нас є шість депутатів Верховної Ради, які представляють Херсонщину, яких підтримали, у тому числі, й сільські жителі, тому давайте розмовляти й з ними. Сьогодні цілком зрозуміло, що ринку землі бути. Тому безглуздо кричати «ганьба» та виступати категорично проти. Потрібно вивчати питання, надавати свої пропозиції та вимагати, щоб у майбутньому законодавстві про ринок землі були запобіжники, які дозволять захистити інтереси українських аграріїв, жителів сільських територій і в решті решт національні інтереси України, – зауважив Владислав Мангер.

Голова Херсонської обласної ради запропонував до позачергової сесії Херсонської обласної ради, яка відбудеться 20 вересня, сформулювати та узагальнити основні пропозиції до майбутнього пакету земельного законодавства від аграріїв, профільних аграрних асоціацій та об'єднань, юристів. Відповідне звернення до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, за потреби, буде винесено на розгляд депутатів Херсонської обласної ради.

Херсонська обласна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон