Херсонське вище училище фізичної культури розпочало свій 31-й навчальний рік

На святковий захід до кузні олімпійських чемпіонів завітало багато гостей — партнерів та друзів навчального закладу, серед яких відомі спортсмени, тренери та педагоги, керівники спортивних шкіл міста, представники вузів, котрі тісно співпрацюють з училищем.

Усі вони роблять одну спільну справу — плекають спортивних зірок. Адже багато вихованців навчального закладу стали чемпіонами олімпіад, світу та Європи, переможцями та призерами престижних міжнародних змагань.

Сьогодні училище — це сучасний навчальний заклад, де здобувають знання понад 450 учнів, об'єднаних прагненням досягти найвищих вершин спортивної майстерності з 14 видів спорту.

— У нинішньому році ми стали свідками блискучих перемог наших вихованців: бронзового хет-трику гандболісток училища, незабутніх хокейних баталій, представники королеви спорту — легкої атлетики — долали непрості метри дистанцій на бігових доріжках, — зазначив у своєму вітальному слові директор навчального закладу Валентин Сух.

— Відбулося підтвердження нормативів для участі у чемпіонатах Європи, світу серед штовхачів ядра та метальників диска. Ми були свідками того, як WALTER стріляє золотом, а весла наших веслувальників виносять їх на переможні вершини чемпіонату Європи, як батутисти підкорили найвищу сходинку чемпіонату України у команд­ному заліку. І якщо для когось літо — нагода перевести подих, відпочити, то для наших спортсменів це час для перезавантаження. Бо вони присвятили себе спорту та підкоренню олімпійських вершин. Тому літо для них — спекотна пора підготовки до змагань, перевірки рівня своєї готовності до подальших стартів, а дехто здолав вже й нові спортивні вершини.

Так, легкоатлетка Валерія Дейкун взяла участь у чемпіонаті Європи та окреслила для себе нові горизонти для майбутніх звершень. Гандболістки у процесі підготовки до тривалого сезону підкорили вершини пляжного гандболу на майданчиках країни, зібравши всі нагороди чемпіонатів України відповідних вікових категорій.

Силу та міць продемонстрували представники веслувальних видів, які взяли участь у чем­піонаті світу з академічного веслування в Японії. А на чем­піонаті Європи серед юніорів каноїст училища Кирило Красинський став срібним призером. Найвища вершина влітку була підкорена представником відділення вільної боротьби Еріком Арушаняном, котрий став чемпіоном світу.

15 випускників училища на бюджетній основі та 7 на конт­рактній продовжують навчання за обраним фахом на факультеті фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету. 41 випускник здобуватиме кваліфікацію молодшого спеціаліста та продовжуватиме свої спортивні тріумфи. Сьогоднішні школярі мріють вступити на перший курс училища та відточують свої навички під керівництвом досвідчених тренерів-наставників.

Валентин Сух також подякував батькам — найпалкішим вболівальникам, котрі ціле­спрямовано вчили своїх дітей досягати мети, адже вони першими розгледіли майбутніх чем­піонів і привели їх на тренування, навчили наполегливо працювати над собою. Серед вихованців є і зірки паралім­пійського руху, котрі своєю жагою до перемоги та витрива­лістю засвідчують, що в щирому прагненні досягти мети немає перешкод.

Олена НЕЧИПУРЕНКО, фото автора
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон