Семінар для безробітних Херсонщини

Вчора, 4 вересня, у Великоолександрівській районній філії Херсонського обласного центру зайнятості відбувся семінар для безробітних«Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці» за участю фахівця Управління соціального захисту населення Великоолександрівської РДА в Херсонській області Ірини Доценко.

Провідний фахівець з профорієнтації районної філії ХОЦЗ Оксана Торлак поінформувала присутніх громадян щодо проблем торгівлі людьми, розповіла про переваги легального працевлаштування, застерегла від шахрайства при працевлаштуванні. На семінарі обговорювалися основні чинники та мотиви, що спричиняють міграцію, наслідки трудової міграції, групи ризику торгівлі людьми, ознаки цього ганебного явища.

Шукачі роботи отримали основні поради про захист себе за кордоном та куди можна звертатися за допомогою, у разі виникнення там скрутної ситуації.

Також учасники заходу отримали інформацію про можливість офіційного працевлаштування кваліфікованих українських фахівців на ринку праці Держави Ізраїль за професіями будівельної сфери.

Під час семінару шукачі роботи переглянули фільм «Життя на продаж», що допоміг закріпити знання щодо особистої безпеки під час працевлаштування за кордоном.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон