У Каланчацькій ОТГ зберегли 30% бюджетних коштів

Завдяки економії енергоресурсів у Каланчацькій ОТГ зберегли 30% бюджетних коштів, які тепер підуть на програми з розвитку громади.Такими здобутками поділився голова Каланчацької ОТГ Володимир Зінчук.

Навчитися економити енергоресурси Каланчацькій ОТГ допомогла участь в проекті "Енергоефективність у громадах II", запровадженому програмою U-Lead з Європою, – розповів Володимир Зінчук. Завдяки участі у проекті в бюджетних установах громади провели енергоаудит, втілюють енергозберігаючі технології.

"Ми отримали можливість навчатися, підготували двох енергоменеджерів, відповідні інструменти для проведення енергоаудиту у наших установах. Цього року провели енергоаудит у всіх бюджетних установах: ми знаємо можливості цих установ, на що необхідно звернути увагу, для того, щоб зекономити енергоносії.

Енергозберігаючі технології втілюємо у життя, замінюємо вікна, двері, проводимо утеплення. Провели утеплення дитячого садочка, це дало можливість майже у два рази зекономити енергоносії протягом року. Заходи по енергоефективності наших установах дають можливість на сьогоднішній день зекономити до 30% бюджетних коштів", – наголосив очільник ОТГ.

При цьому він додав, що заходи з енергоефективності у бюджетних закладах планують продовжувати, для чого розроблена відповідна програма: "Сподіваюся за два-три роки всі наші бюджетні установи зробити енергоефективними і зменшити шкідливі викиди, отримати економію бюджетних коштів та направити їх на інші програми, які так необхідні для розвитку нашої ОТГ", – зазначив Володимир ЗІНЧУК.

За матеріалами Медіа-центру "ІРС-Генічеськ"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон