Коли у Херсонському онкологічному диспансері запрацює новий томограф

Вже декілька років в області активно працюють над відкриттям Центру променевого променевої терапії, який функціонуватиме на базі Херсонського обласного онкологічного диспансеру.

За словами головного лікаря ХООД Ірини Сокур, це буде перший унікальний центр на Півдні України, який допоможе людям боротися з серйозною хворобою – рак. Аби центр і справді став найкращим, поступово закуповують новітнє обладнання, серед яких вже є лінійний прискорювач та комп'ютерний томограф. Окрім цього, медичні працівники проходять курси підвищення кваліфікацій за кордоном.

Відомо, що наразі пацієнти вже отримують лікування в одному з бункерів, проте до відкриття готуються й інші. Саме тому днями онкологічний диспансер оголосив тендер на ремонт приміщення, де пізніше встановлять придбаний томограф. Планується, що ремонт приміщення обійдеться у значну суму понад 1,1 мільйона гривень. Згідно з тендерною документацією, кабінет має бути відремонтований не пізніше 1 грудня.

"Гривна"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон