Відбувся перший заплив у новому басейні Херсонського держуніверситету

Сьогодні, 2 вересня, До Дня знань в новому, щойно відкритому басейні Херсонського державного університету відбувся перший заплив, який символізував здачу басейну в експлуатацію.

В урочистому заході взяли участь представники влади різних рівнів, члени наглядової ради ХДУ, студенти, громадські діячі та спортсмени.

"Побудувати у Херсоні новий, сучасний басейн олімпійського класу було не просто... Тому я дуже вдячний всім, хто допомагав нам у цій справі заради наших дітей, заради громади нашого міста.

Щиро дякую народним та обласним депутатам, керівникам області, які, в непростих умовах, зробили все, щоб цей басейн дійсно з'явився.

Тепер громада Херсона, наші студенти будуть використовувати цей інфраструктурний об'єкт, який створює умови для того щоб наші люди не їхали а залишалися навчатися і працювати у нашому місті, нашій країні", - розказав ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Серед почесних гостей – призер Олімпійських ігор, чемпіоні світу та Європи з плавання Денис Силантьєв, який і став суддею першого запливу в новому басейні ХДУ.

У символічному першому запливі взяли участь спортсмени-плавці, які фактично відкрили сезон плавання у новому басейні Херсонського державного університету.

Фото Микола МОСТОВИЙ

P.S. Будівництво за підтримки місцевої влади цього потужного спортивного об'єкту тривало з грудня 2018 року по серпень 2019 року. Ініціатор зведення - народний депутат України VIII скликання, ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Басейн – це черговий етап розвитку інфраструктури вишу, що відбувається в рамках послідовного втілення Стратегічного плану розвитку ХДУ на 2018-2023 роки. Спортивний об'єкт має шість доріжок довжиною 25 метрів (кожна по 2.5 метри завширшки), по дві роздягальні і душові.

Створені всі умови і для занять людей з особливими потребами. Під час заходу керівництво вишу розповість про функціонування басейну та можливість займатись в ньому херсонців, представників освітянської сфери, школярів та малечі.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон