Методи попередників у життя

У продовж кількох років влада пана Порошенко, і він сам дуже вдало і уміло використовували метод залякування.

Якщо хтось робив щось не так як це було потрібно, то таку людину піддавали «анафемі» і звинувачували у «зраді». А її поведінку подавали такою, що саме через неї: «Путін нападе!». Чи: «У нас війна, а вона...».

Здавалося б, що нові «обличчя» у ВРУ повинні діяти по-новому? У них нові погляди, нові доктрини і підходи. Невже? Виявляється не зовсім так.

Виявляється, що у нас з'явилася нова «страшилка»: олігарх Порошенко готує кривавий переворот і розчленування України.

Для об'єктивності слід зазначити, що свого часу Порошенко публічно обіцяв повернути собі владу вже через рік. Про це він сказав, виступаючи перед своїми прихильниками. А у медійному просторі дуже активно ходять чутки, що гроші які пан Петро та його «поплічники» «реквізували» свого часу з державного бюджету, і які повинні були б йти на армію... На неї й пішли, тільки не на державну, а на приватну... Чутки про те, що ПАП володіє армією, яка мотивована грошима і різними привілеями і яка у будь-який момент готова почати втілювати криваві мрії підозрюваного у військових злочинах громадянина «екс» у життя, мають начебто місце.

Можливо саме це стало причиною того, що одна з новообраних «слуг» Ліза Богуцька вже під час першого засідання нової Верховної Ради, пояснюючи чому саме залишити Арсена Авакова на посаді глави МВС пише комусь у месенджері: «Леночка, я напишу пізніше про це пост. Уявляю собі атаку фб на всю фракцію СН. Хочу тільки тобі написати ми залишаємо Авакова. Іншого шляху немає. Порошенко готує переворот. І дуже серйозно готує. Він чекає, що ми відправимо Авакова у відставку, щоб відразу почати. Сьогодні, швидше за все, знімемо недоторканність. Але залишимо міністра МВС. Я засмучена дуже, але іншого шляху поки немає. Він залишиться до грудня. Саме на грудень Петя готує путч».

Новоявлена «служниця» ще не встигла зрозуміти, що понад 250 журналістів, які зайняли у перший день роботи ВРУ практично весь балкон прийшли туди не штани протирати і спідницями хвалитися (на відміну від нардепок), а працювати. Пані спіймали на «гарячому», з телефоном в руках.

Сама по собі переписка здавалося б нічого не значить. Але! Якщо там є хоча б крапля правди і хтось в Україні насправді утримує бодай одну «криміналізовану особу», а тим більше цілу «приватну армію», то де реакція держави? Навіщо нам кілька сотень тисяч тих, хто працює у «каральній державній машині»: поліція, прокуратура... і далі за списком?

Якщо відомо, що у громадянина є «армія», то де вона? Де її місця дислокації?

Що у неї на озброєнні? Чому до сьогодні не роззброєна? Чому не за гратами? Чому не на лаві підсудних?

Чи «ветерани», яких захищають окремі «активісти» це й є та сама «армія», яка, у разі чого, може стати «бойовим крилом»?

Хто дасть відповідь, а головне коли? Чи не буде занадто пізно? Вже після того, як «власник» дасть команду почати штурм?

Шизофреників у колишній ваді і тих, кого вона «відгодувала» вистачає. Може час, поки він ще є, прибрати їх подалі не дивлячись на всі їх колишні «добробатівські» сумнівні заслуги?

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон