Громадськість Херсона вимагає створення регіонального офісу розвитку

У херсонських ЗМІ вже писали про можливості розміщення Херсонського регіонального центру надання адміністративних послуг та Регіонального центру розвитку в недобудованому приміщенні Телецентру.

І сьогодні, з цього питання маємо перші зрушення! Так, цю ідею підтримала Громадська рада при Херсонській обласній державній адміністрації, а також ряд громадських організацій, які підписали відкрити лист на адресу Депутатів Верховної Ради України, Херсонської обласної та Міської рад, Голови Херсонської ОДА та Херсонського міського голови.

Наступний етап зустріч з представниками Херсонської ОДА та координація подальших дій з усіма зацікавленими сторонами.

З усіх питань звертатися Павло ТКАЧЕНКО
(066) 767 94 58, (097) 305 08 50
tkachenkopavelpavlovich@gmail.com

P.S. Звертаюсь до представників громадськості та всіх небайдужих громадян доєднатися до ідеї створення в Херсоні сучасного регіонального центру розвитку та підписати відкритий лист:

Депутатам Верховної Ради України
Депутатам Херсонської обласної ради
Депутатам Херсонської міської ради
Голові Херсонської облдержадміністрації
Херсонському міському голові

Шановні пані та панове!

Ми, що підписалися нижче, просимо вас розглянути можливість створення в місті Херсоні сучасного муніципального центру у складі регіонального центру надання адміністративних послуг та регіонального офісу розвитку.

Для створення вищезазначеної інституції пропонуємо розглянути об'єкт незавершеного будівництва, який розташований в м. Херсоні по просп.Ушакова, буд.38. Зазначений об'єкт рішенням Херсонської обласної ради від 26.07.2019 року №954 внесений до переліку об'єктів (під №5), які підлягають приватизації.

На сьогоднішній день систему надання адміністративних послуг в Херсоні можна охарактеризувати як надскладний «бюрократичний квест», участь у якому вважається подвигом, а перемога в ньому під силу лише справжнім героям.

Основні суб'єкти надання адміністративних послуг розміщені окремо в різних частинах міста, а Херсонський ЦНАП знаходиться у невеликому приміщення, площа якого унеможливлює розширення кількості послуг, які надає ЦНАП.

В той же час, у більшості ЦНАПів в Україні вже давно інтегровані практично всі групи базових адміністративних послуг, а вітчизняна та зарубіжна практика організації мереж «прозорих офісів» підтверджують реалістичність та необхідність впровадження саме такої зручної для фізичних та юридичних осіб форми надання адміністративних послуг.

Також слід відмітити, що загальна площа вищезазначеної будівлі відкриває ще більш цікавих можливостей – розміщення в центрі міста не тільки ЦНАПу інноваційного типу, а й регіонального центр розвитку, який зможе об'єднати в одному місті найбільш прогресивні ідеї та інституції, а також стати сучасною точкою економічного росту.

Крім того «інтелектуальне сусідство» завжди пробуджує синергію потенціалів та забезпечує мультиплікацію позитивних результатів.

В рамках центру можна об'єднати інституції, які стимулюють соціально-економічний розвиток – офіси підтримки та розвитку бізнесу, бізнес інкубатори та акселератори, громадські та молодіжні центри; event-інфраструктуру - конференційні та виставкові зали, лабораторії для креативних індустрій, класи для неформальної освіти, локації для молодих митців та аматорів, тощо; інноваційний простір – вільні площі для розміщення інноваційних підприємств та стартапів, ІТ та NGО community, тощо.

Підсумовуючи вищезазначене, хочемо наголосити, що світова наукова спільнота вже неодноразово доводила, що саме діяльність розвиваючих інституцій є запорукою та ключовим фактором соціально-економічного розвитку регіону. Соціальні антропологи, економісти та політекономи визначили правила, дотримання яких розвиває потужну економіку і стимулює розквіт всіх сфер людської діяльності, а їх ігнорування – призводить до поступового занепаду цілих націй.

Відсутність у суспільстві інституційної спроможності до забезпечення соціально-економічного розвитку, призводить до деградації такого суспільства, а твердження, що мільйони гектар, золоті жили або нафто-газові родовища зможуть забезпечити достатній соціально-економічний розвиток є помилковим.

Шановні пані та панове! Просимо вас об'єднати зусилля та допомогти створити в місті Херсоні сучасний центр розвитку регіону, який у поєднанні із доступною інфраструктурою може стати справжньою Меккою регіонального розвитку Херсонщини.

Дякуємо за розуміння!

З повагою та надією на вашу підтримку


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон