Курорти Херсонщини повинні бути доступними для всіх

На Азовському узбережжі Херсонщини подбали про людей з обмеженими можливостями - на пляжах Арабатської стрілки біля курортного селища Щасливцевестворені доступні зони для купання людей з інвалідністю на візках.

Цього року на центральному пляжі с. Шасливцеве, за ініціативи сільської ради та за кошти підприємців, створено 4 доступи до пляжу для людей з інвалідністю на візках та інших маломобільних груп – дерев'яні настили та спеціальні перевдягальні.

А головне, закуплено 4 коляски-амфібії, на яких можна купатися у морі. Дві встановлені на центральному пляжі с. Щасливцеве і дві трохи далі – на проході "Ліонель".

Мешканка з м. Харків Надія Миколаївна розповіла нашому кореспонденту, що цього літа вона приємно здивувалася, що на пляжі з'явилися ось такі чудові візочки для купання.

"У минулому році ми під'їжджали до самого берега і надували надувний матрац, щоб покупатитися у морі, тепер це робити стало набагато зручніше", – каже пані Надія.

А чи зручно жінкам спускатися в воду? "Так, до того ж багато людей, які відпочивають поряд з нами, не замислюючись допомагають нам спуститися у воду, ну і звичайно ж, вийти на берег, коли ми завершуємо купальні процедури", – розповіли відпочиваючі з Харкова.

Коляски-амфібії користуються попитом і люди вдячні за таку турботу. І це була перша спроба, і тепер Щасливцевська сільська рада планує зробити такі доступні пляжі для людей з інвалідністю на візках і у с. Генічеська Гірка – на тих пляжах, де зазвичай найбільша кількість відпочивальників.

За матеріалами Щасливцевської сільської ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон