Шпигунська історія з мешканцем Херсонщини

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України виявили чергові спроби вербування українцівпредставниками спецслужб Російської Федерації для здійснення розвідувальної діяльності на шкоду державній безпеці.

За наявною в СБУ інформацією підвищений інтерес у ворожих спецслужб викликають представники органів державної влади, правоохоронці, військові та члени їх сімей, а також громадяни, які тривалий час працювали на стратегічно важливих об'єктах.

Оперативники української спецслужби встановили, що взимку 2018 року представники ФСБ РФ завербували мешканця Херсонщини, колишнього працівника заводу «Кримський Титан», під час його поїздки до тимчасово окупованого Криму.

Під час проходження паспортного контролю на пункті пропуску «Армянськ» чоловіка запросили для проведення додаткової «бесіди».

Застосовуючи методи психологічного та фізичного тиску, співробітники ворожої спецслужби вимагали, щоб він зізнався у міфічних зв'язках зі Службою безпеки.

Крім того представники ФСБ натякали на начебто причетність чоловіка до аварії на «Кримському Титані», вбачаючи у цьому ознаки диверсії.

Не отримавши від українця реальних показів, ефесбешники змусили його під диктовку написати «зізнання» про роботу на СБУ і зобов'язання про таємну співпрацю.

Після повернення на підконтрольну Україні територію чоловік потрапив у поле зору вітчизняної спецслужби. Наразі він надав детальні свідчення щодо всіх обставин свого вербування.

Служба безпеки вкотре застерігає наших співвітчизників за можливості уникати поїздок до Російської Федерації, на тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим.

Наголошуємо, що відповідно до ч. 2 ст. 111 КК України від кримінальної відповідальності звільняються громадяни, які на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників не вчинили ніяких дій і добровільно заявили органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання.

Громадянам України, на адресу яких надходили пропозиції вербувального характеру від ворожих спецслужб, наполегливо рекомендуємо невідкладно звертатись до органів СБ України.

Про виявлені факти вербування наших співгромадян, а також свідчення заручників про перебування в катівнях окупантів ми постійно інформуємо громадськість.

За матеріалами СБ України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон