У Херсоні пішоходи ігнорують правила дорожнього руху

За 7 місяців 2019 року херсонські патрульні винесли 2571 постанову на пішоходів-порушників за ст. 127 (порушення ПДР пішоходами) КУпАП.

Такою статистикою поділився прес-офіцер управління патрульної поліції в Херсонський області Андрій Кований.

Яке покарання? Якщо пішохід порушив правила дорожнього руху, то це тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 51 гривня.

Дивлячись на те, як деякі херсонці перебігають вулицю Потьомкінську в районі Центрального ринку чи проспект 200-річчя Херсона, здається, що зекономити кілька секунд для них важливіше, аніж власне життя...

У інших європейських країнах пішоходів-порушників також штрафують. Проте суми більш значущі. Наприклад, у Польщі варто двічі подумати, перед тим як перебігати дорогу в непризначеному для цього місці. Адже за це правопорушення ви маєте сплатити штраф у розмірі 708 грн у перерахунку на наші гроші. Якщо ж ваші дії на пішохідному переході розцінять як рух безпосередньо під колеса автомобіля, або ви невиправдано повільно будете переходити дорогу чи зупинитесь посеред проїзної частини — заплатите 354 грн штрафу.

У столиці американського штату Гаваї Гонолулу є законопроект, за яким пішоходам забороняють переписуватися при переході вулиць. Порушникам прийдеться заплатити штраф сумою від 15 до 35 доларів. При повторному порушенні штраф може вирости до 99 доларів. А в місті Форт Лі (штат Нью-Джерсі) штраф за подібне порушення складає 85 доларів.

У Німеччині штрафи для пішоходів стартують від 5 євро за перетин дороги по кривій та у разі, якщо пішохід переліз дорожню огорожу аби перейти дорогу.

У Бельгії за перехід дороги в недозволеному місці або на червоне світло доведеться заплатити 50 євро штрафу.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон