Щеплення для херсонського губернатора

У минулий вівторок, 30 липня на 15:00 єдиним, хто прийшов вакцинуватися від дифтерії та правця у поліклініку №1 Херсонської міської лікарні імені Карабелеша, став голова облдержадміністрації Юрій Гусєв.

Так у лікарні провели акцію, щоб люди йшли робити щеплення. Про небезпеку цих хвороб та як від них вберегтися кореспондентам UA: Херсон розповіли спеціалісти.

Процедура щеплення розпочинається в одному кабінеті, а закінчується в іншому. Спочатку пацієнту вимірюють тиск, температуру встановлюють інфрачервоним термометром, проводять інструктаж, розпитують про протипоказання та можливі алергічні реакції.

Людина підписує згоду на щеплення і їй видають відповідне свідоцтво, яке необхідно вклеїти в медичну картку. Всі ці етапи пройшов голова Херсонської облдержадміністрації: "Останній раз я робив щеплення в місті Херсоні, коли ще ходив до школи. І тому я, повернувшись на батьківщину, зробив щеплення зараз.

І до щеплення долучається вся моя родина. У нас двоє діточок – вісім і шість років. Ми діткам теж робимо щеплення. Лікарі зараз радять подумати про наступний етап щеплення. В тому числі щеплення проти грипу, які лікарі рекомендують робити в вересні-жовтні, перед початком сезону масового захворювання на грип", - розказав Юрій Гусєв журналістам UA: Херсон.

P.S. Вакцина від дифтерії та правця - індійського виробництва. На Херсонщині прищепити потрібно 117 тисяч людей. До лікарень області привезли понад 80 тисяч доз. На сьогодні щеплення зробили 28 тисяч людей. Закупили препарат за гроші Міністерства охорони здоров'я України.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон