На благоустрій кладовищ у Херсоні грошей обмаль

У кладовищ Херсона нарешті з'явився єдиний господар. Окрім двох діючих, міська рада передала у відання комунального підприємства «Ритуальна служба Херсона»ще й меморіальне кладовище на вулиці Молодіжній, єврейське кладовище та кладовище у житловому масиві Забалка.

Всі вони дуже занедбані, і привести їх до ладу коштуватиме чималі гроші. Яких, зазвичай, немає: на 2019 рік міськрада асигнувала КП вісімсот тисяч гривень, а потрібно втричі більше. І це тільки на благоустрій. А ще ж необхідно відновлювати огорожу об'єктів, розікрадену у минулі роки збирачами «дармового» металу.

"Тільки на будівництво огорожі з бетонних плит меморіального кладовища з боку вулиці Кулика витратили близько восьмидесяти тисяч гривень. Підприємство зверталося до міськради з проханням виділити з муніципальної скарбнички гроші на продовження цих робіт, але отримуємо відповіді – такої можливості наразі немає", — констатував директор КП «Ритуальна служба Херсона» Олександр Білоножков.

Єдине, з чим у підприємства непогано, так це з помічниками. Щодня на кладовищах у селищах Геологів і Комишани за направленням виконавчої служби прибирають сміття від одного до чотирьох злісних неплатників аліментів, заробляючи гроші для своїх же синів та дочок.

Сформували і бригаду з восьми робітників для благоустрою інших кладовищ, забезпечивши їх інструментом. Занедбані місця поховань набувають нормального вигляду, хоч і не так швидко, як хотілося б.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий день"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон