Владислав Мангер: «Головна мета медичної реформи – навчити людину бути здоровою!»

Сьогодні, 26 липня, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер зустрівся із радником з питань громадського здоров'япроекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров'я» Людмилою Хомич.

Радниця перебуває на Херсонщині в рамках консультаційної підтримки розробки обласної програми з громадського здоров'я. Разом із керівником КНП «Херсонський обласний центр громадського здоров'я» Херсонської облради Юрієм Ромаскевичем обговорили найважливіші питання.

Так, наприклад, детально зупинилися на організації роботи Херсонського обласного центру громадського здоров'я в контексті реформи системи охорони здоров'я України.

«Херсонська обласна рада опікується багатьма програмами, які необхідні і потрібні людям. Все і завжди впирається в кошти. Їх немає. Неможна йти в реформу, коли не маєш фонду, що підстраховуватиме. Проте ми шукаємо варіанти і знаходимо шляхи вирішення завдань. Вважаю, що головна мета медичної реформи – навчити людину бути здоровою. Адже у нас немає як такої культури бути здоровими. Наскільки травматичними стануть зміни для нашого суспільства, наразі важко оцінити.

Проте вже сьогодні можна говорити про те, що це буде важко. Наприклад, в Херсонській області 27% населення – пенсіонери. Вони завжди важко приймають зміни. Тому, впевнений, «Херсонський обласний центр громадського здоров'я» має навчити і привчити херсонців не хворіти. Бути здоровим нарешті має стати модним», – зазначив Владислав Мангер.

Сам Юрій Ромаскевич сподівається, що результатом візиту шановної гості стане вироблення спільного бачення щодо першочергових викликів громадському здоров'ю області та сформоване чітке бачення термінів, цілей та задач обласної програми громадського здоров'я на Херсонщині.

Херсонська обласна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон