Правозахистний семінар пройшов у Херсоні

Днями на базі Херсонського міського центру зайнятості відбувся семінар для безробітної молоді в рамках проекту «Я маю право»,який провели фахівці Головного територіального управління юстиції в Херсонській області.

Одне із головних питань, яке було висвітлено під час заходу - це ініціатива Міністерства юстиції щодо програми «Відповідальне батьківство».

Дана програма включає в себе обмеження для неплатників аліментів, а також спрощену процедуру виїзду дитини за кордон без згоди одного із батьків. Присутні дізнались про податкову знижку на розвиток дитини, проект Муніципальна няня, а також дізнались інформацію для батьків, які доглядають за важкохворою дитиною.

Цікавим виявилось питання щодо прийнятої Урядом Постанови «Деякі питання захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг» під умовною назвою «Чесна платіжка». Представниками юстиції було роз'яснено, як діяти в разі отримання «нечесної платіжки» та як домогтися перерахунку вартості спожитого опалення.

Семінар пройшов під гаслом: «Захищайте свої права разом з Мін'юстом!». Відвідувачі проявляли жвавий інтерес до озвученої інформації. Вони отримали вичерпні відповіді на питання, які зазвичай потребують звернення до юридичних консультацій, що особливо підкреслило доцільність таких зустрічей.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон