Поліція Херсонщини зареєструвала 27 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства

Сьогодні, 21 липня, у день голосування станом на 12:00 поліція Херсонщини зареєструвала 27 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства під час голосування, які надійшли від громадян, кандидатів у депутати та виявлені безпосередньо працівниками поліції.

Це 16 інформацій про незаконну агітацію, 3 - пошкодження майна, 2 – спроби винесення бюлетеня, 1 – відсутність осіб у списках та 5 інших. Всі події зареєстровані в Журналі єдиного обліку, проводяться ретельні перевірки. Усім повідомленням надається правова кваліфікація згідно з чинним законодавством.

Відкриті 2 кримінальні провадження Корабельним та Дніпровським відділеннями поліції за ч.1 ст.158-1 Кримінального кодексу України «Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз».

Правоохоронці продовжують нести службу по забезпеченню публічної безпеки та порядку біля усіх виборчих дільниць. Працює Ситуаційний центр для оперативного управління нарядами поліції та моніторингу ситуації на місцях щодо можливих порушень виборчого законодавства.

Поліція закликає громадян не порушувати публічний порядок на виборчих дільницях, голосувати виключно у передбаченому законом порядку, а про всі виявлені правопорушення інформувати працівників поліції або операторів спецлінії «102».

Поліція Херсонської області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон