Замість порятунку дітей дорослі на Херсонщині знімали їх на відео

На березі Чорного моря біля селища Залізний Порт, де у наметах відпочивають «дикуни», в останній момент вдалося відвернути загибель двох дітей.

Там нещодавно встановили кілька рятувальних постів, на одному з яких чергував атестований матрос-рятувальник Вадим Мусієнко, котрий працює за договором з обласним комунальним аварійно-рятувальним загоном.

«Під час обходу пляжу я почув істеричний жіночий крик. Подивився в той бік, і побачив, що всього в десяти метрах від берега течія відносить на глибину хлопця на вигляд років десяти, а трохи старший товариш намагається його відтягти на мілину, але вже сам захлинається. А на піску ламає з відчаю руки їхня мати. Я кинувся у воду, і витягнув на суходіл обох хлопців. Вони були дуже налякані, але й тільки першу допомогу їм надавати необхідності не було. Їх одразу забрала мама, і повела до машини, — розповідає Вадим Мусієнко. – Я після навчання в херсонському центрі ДС НС працюю матросом-рятувальником тільки два тижні, і з такими ситуаціями раніше стикатися не доводилося, тому сам був трохи шокований. Але навчили мене добре, бо свій обов'язок виконати зумів».

Вадим каже, що на «дикому» пляжі було чимало відпочивальників. Однак жоден з них не висловив навіть бажання допомогти. Натомість «глядачі» похапали свої айфони та смартфони, і захоплено знімали драматичну картину на відео. Либонь, днями автори роликів викладуть їх в Інтернет на свої сторінки в соціальних мережах, і отримають свою купу лайків.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Новий день"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон