Пораненому бійцеві ЗСУ з Херсонщини терміново потрібна допомога на лікування

5 липня, внаслідок обстрілів бойовиків на Донбасі один український військовий отримав поранення.Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу Міністерства оборони. Як зазначається, бійця ООС евакуйовано до військового шпиталя.

5 липня збройні формування Російської Федерації 28 разів порушили режим припинення вогню на Сході України. З них 12 разів — із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм. У результаті ворожих обстрілів один зі снарядів поціли у бліндаж, де перебували українські військовослужбовці.

Внаслідок чого отримав поранення 20-річний житель Нижніх Торгаїв, а нині військовослужбовець Збройних сил України Віталій Харченко.

Віталій народився і виріс в Нижніх Торгаях. Закінчив Нижньоторгаївську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. Після школи відслужив строкову службу. В березні 2019 року підписав контракт для проходження служби у Збройних силах України.

Після обстрілу Віталія евакуювали в медчастину м. Маріуполя, а потім доправили у військово-медичний клінічний центр Північного регіону (військова частина А3306), що в місті Харкові.

У хлопця складне осколкове поранення голови, і паралізована ліва частина тіла. Його стан і досі залишається важким. Лікарі кажуть, що попереду довготривале лікування та реабілітація.

Родичі та друзі звертаються до всіх небайдужих людей з проханням допомогти врятувати хлопцеві життя.

Кошти на лікування Віталія Харченка можна перерахувати на картку ПриватБанку 5168 7422 3278 2452 (Харченко Іван Григорович — старший брат Віталія).

За матеріалами Нижні Сірогози.City

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон