На Херсонщині квітне лаванда

Не єдиними кавунами та Чорним морем славиться Херсонщина. З кожним роком все більш популярними у цьому регіоні стають агро-тури на фермерські господарства,які виготовляють еко-продукцію або вирощують ексклюзивні рослини, зокрема і лаванду.

Саме цю лікарську рослину навесні висадили у фермерському господарстві «Шафран любимівський», що у Кахоському районі. За останні роки сюди приїхали тисячі туристів, щоб подивитися на голандські тюльпани, королівські лілії та спаржу.

Фермер Олег Демченко каже, що коли випала нагода отримати саджанці, то одразу нею скористалися: "Красота прийнялася. Думаю, будуть вони радувати нас і всіх людей, які приїдуть до нашого фермерського господарства на екскурсію. Адже раніше лаванда була у Криму, який тепер недоступний або малодоступний, а ми як острівок лаванди в Україні".

За кілька сезонів невеличкі саджанці виростуть до півтора метри у висоту й ширину. Також планується збільшити площу самого поля. Херсонською лавандою вже зацікавилися туристи і кулінари. Місцеві пекарні замовляють лікарську рослину для того, щоб надати особливого аромату випічці, а кав'ярні просто прикрашають інтер'єр.

Перший Регіональний

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон