Юрій Бардачов: Олександр Співаковський гідно представляє інтереси освітян та городян у Верховній Раді

Як і в кожній сфері життя, у науці й освіті є беззаперечні авторитети. До думки цього вченого дослухаються представники наукової еліти,він очолює раду ректорів Херсонської області, є беззмінним керівником національного технічного університету.

Юрій Бардачов підтримав народного депутата Олександра Співаковського у його рішенні балотуватись на другий термін до парламенту: «Олександр Володимирович більш, ніж ефективний народний депутат. Він представник нашої великої освітянської родини, колишній проректор, обраний ректор Херсонського державного університету, вчений, який знає систему освіти, як ніхто. Керує комітетом з питань науки і освіти Верховної Ради. Цим все сказано», – зазначив ректор ХНТУ.

Вступ за рейтинговими списками «обрізав» кількість бюджетних місць у херсонських вишах. Обраний ректор ХДУ Олександр Співаковський знає проблеми регіональної освіти з власного досвіду.

З одного боку, зменшилось державне замовлення, з іншого – в області катастрофічно не вистачає вчителів математики, фізики, інших предметів, сімейних лікарів й інших спеціалістів у сільській місцевості. Народний депутат став ініціатором, розробником регіональної програми збереження людського капіталу.

«Олександр Співаковський по суті першим в Україні ввів у дію програму «Розвитку людського капіталу» за найнеобхіднішими для Херсонщини спеціальностями. І якщо ця ідея розповсюдиться на більше коло фахівців, ми будемо цьому дуже раді», – сказав Юрій Миколайович.

Протягом каденції Олександр Співаковський жив проблемами освітян. І не в останню чергу – умовами, в яких працюють викладачі і вчаться студенти. Через депутатське звернення мажоритарнику вдалось залучити 10 мільйонів гривень на ремонт опалювальної системи приміщень ХНТУ та на створення сучасних умов в ХДАУ.

Прес-служба народного депутата Олександра Співаковського

Відстоювати інтереси науковців, вчителів, студентів і учнів народний депутат готовий і у найближчі п'ять років. Олександр Співаковський йде до парламенту по 182-ому виборчому округу.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон